Orah

Drvo oraha potječe iz Perzije, a danas raste u Sjevernoj Americi, Europi i Aziji. Sadržaj ulja u koštici je vrlo visok, i ovo ulje se često koristi kao jestivo ulje. Ulje oraha se na koži osjeća posebno lagano. Veoma je bogato vitaminima, a posebno B vitaminima. Vrlo dobro se nanosi i brzo se upija. Budući da je ulje oraha izvanredno dobro podnošljivo, koristi se za njegu nadražene kože.

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.


Proizvodi sa Orah: