Suncokret

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Helianthus Annuus Hybrid Oil

Suncokret pripada porodici glavočika, izvorno dolazi iz Sjeverne Amerike, ali je danas uvriježen i u Europi. Omjer sastojaka suncokreta varira od načina uzgoja biljke.
Ulje suncokreta je dobar antioksidant i rado se koristi kao sastavni dio koji daje konzistenciju u dekorativnoj kozmetici. Lagano je, ne leži na koži i nježno njeguje. Djeluje protuupalno i brzo se upija. Ulje suncokreta također se može koristiti za čišćenje kože, na primjer za čišćenje beba ili za odstranjivanje šminke. Osim toga je izvanredno pogodno za njegu kose i za lagane hidratantne kreme kod masne kože. 

Kozmetičke osobine:

  • pospješuje stvaranje barijere & regeneraciju 
  • protuupalno
  • regulira oroženje kože 
  • idealno za čišćenje kože 
  • antioksidacijski 
  • dobra njega za masnu kožu, lako i brzo se upija 
  • optimalno pogodno i za njegu kose 

Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012


Proizvodi sa Suncokret: