Certificirana Demeter kozmetika

Kupovina po kategorijama

Demeter: 220 proizvoda

Filteri

Sve cijene sa PDV-om.

Demeter certifikat smatra se najvišom kvalitetom i označava kozmetiku koja je proizvedena prema najstrožim smjernicama. To se također odnosi i na njihove sirovine.

Demeter ide više od jednog koraka dalje od organskog i stoga se smatra najvišom razinom certifikacije za hranu i prirodnu kozmetiku. Demeterove posebno stroge smjernice jamče da se za proizvodnju Demeter certificirane kozmetike koriste samo najbolje sirovine najviše kvalitete.

Godine 1927. nastalo je kolektivno društvo Demeter iz udruženja poljoprivrednika koji su radili prema antropozofskom učenju Rudolfa Steinera. Uzgajala se i uzgaja prema biodinamičkim smjernicama. Prema ovoj struji mišljenja, zemlja se shvaća kao živi organizam. Samo biodinamičkim uzgojem u kultiviranim biljkama može nastati viši red koji ih pretvara u pravu hranu koja je cjelovito hranjiva za živa bića (tj. za tijelo, um i dušu), a time i zaštitna. U poljoprivredi se također velika vrijednost pridaje bioraznolikosti i ratarstvu isključivo u kombinaciji sa stočarstvom.

Izvadci iz opsežnih smjernica za demeter :

  • Najmanje 95% ukupnih sastojaka mora potjecati iz organskih izvora i najmanje 90% iz Demeter proizvodnje
  • dopušteni su samo čisti i prirodni biljni okusi i ekstrakti istoimenih biljaka
  • Mogu se koristiti samo esencijalni aditivi (konzerviranje limunskom kiselinom nije dopušteno, jer se umjesto toga može koristiti limunov sok)
  • Nepotrebni proizvodni procesi koji su štetni za proizvode (npr. homogenizacija mlijeka) NISU dopušteni