Ekološki prihvatljiva oralna higijena

Ekološki prihvatljiva oralna higijena

Alternativa jednokratnim četkicama za zube.

Mala četkica za zube - veliki korak za okoliš

S obzirom da se svake godine u svijetu baci oko 3,5 milijardi plastičnih četkica za zube, čini se više nego prikladnim tražiti ekološki prihvatljivije alternative. Ali postoji li to zapravo? A kako se mogu pronaći? Pitanja su koja si postavljate kao novopridošlica u polju bez plastike za jednokratnu upotrebu i koja vam u početku mogu predstavljati prepreku. Iznenađujuće, na tržištu postoji mnogo alternativa koje možete isprobati. Jednom kada se suočite s izazovom, svakodnevna navika brzo se pretvara u trajnu promjenu koja je dobra za vas i za okoliš.

Dakle, što je alternativa? Ekološka četkica za zube!

Australski brend Natural Family CO. nudi četkice za zube čije su ručke i ambalaža izrađeni od kukuruznog škroba bez GMO-a i stoga su 100% biorazgradive. Održivo uzgojen kukuruz je osnova za korišteni kukuruzni škrob, koji nudi brojne prednosti: dolazi iz obnovljivih izvora, ne sadrži toksine, kompostira se i ostavlja mali ekološki otisak tijekom proizvodnje.
Preradom kukuruznog škroba nastaje polimliječna kiselina (PLA) koja mu daje konzistenciju sličnu plastici, ali bez štetnih tvari. Kao sirovina, škrob je sličan kukuruznoj krupici, ali ima ključnu prednost što se ekstrahira iz unutrašnjosti zrna i zgušnjava više od brašna napravljenog od cjelovitog zrna.

Nakon samo deset tjedana u kompostu, drške kukuruznog škroba počinju se raspadati i nakon otprilike 12 mjeseci dobivaju konzistenciju krede koju je lako razbiti. To je iznimno kratko vrijeme u usporedbi s više od 400 godina na odlagalištu otpada.

Dlake četkica za zube izrađene su od mekog najlona koji ne sadrži BPA i koji se može reciklirati. To ih čini nježnim, ali dovoljno izdržljivim da izdrže česta četkanja. Osim toga, čekinje su sužene tako da se i prostori između zuba mogu dobro očistiti.

Doprinos podizanju svijesti

Budući da je iznimno važno stvoriti svijest o problemu plastike, Natural Family CO. i njegov sestrinski brend JACK N' JILL postavili su si za cilj također podržati organizaciju 1% for the Planet i donirati 1% prihoda od prodaje.

1% for the Planet je međunarodna organizacija čiji članovi doniraju najmanje 1% svoje godišnje prodaje u svrhe zaštite okoliša. Njegova je misija "izgraditi, podržati i aktivirati savez tvrtki financijski posvećenih zdravom planetu" .

Suosnivač Natural Family CO., Rachel Bernhaut to kaže na sljedeći način: "Cilj Natural Family CO. je podići svijest o proizvodima bez plastike i zauzvrat podržati ekološke inicijative kroz naše donacije."

Ovdje možete pronaći sve proizvode tvrtke Natural Family CO.