Višekratna uporaba umjesto bacanja - čak i u vrijeme mjesečnice!

Višekratna uporaba umjesto bacanja - čak i u vrijeme mjesečnice!

Ekološka alternativa higijenskim proizvodima

Održivi proizvodi za razdoblje mjesečnice vrlo su popularni. Sve više žena računa na alternative konvencionalnim ulošcima i tamponima. Zašto? Ako izračunate koliko često žena u prosjeku dobiva menstruaciju (oko 500 ciklusa) i koliko se otpada proizvede u tom vremenu (oko 17 000 tampona ili uložaka), odgovor je očit.

Glavni razlog prelaska na višekratne proizvode za mjesečnicu je izbjegavanje otpada, jer ne samo da sami tamponi i ulošci završavaju u smeću ili čak u vodi, već i dodatna vanjska ambalaža. S godinama tako nastaje gomila smeća.

Kad žene biraju, neke posežu za menstrualnom čašicom, druge za menstrualnim spužvicama, mnoge vjeruju mjesečničkom donjem rublju ili radije koriste perive uloške i gaćice, sve ovisi o individualnim potrebama i željama svake pojedine osobe. Sa svojom serijom Reuse, robna marka masmi oslanja se upravo na perive proizvode za menstruaciju - uključujući platnene uloške i menstrualne gaćice. Omogućuju do 100 pranja bez gubitka svojstava upijanja. Osim toga, s perivim alternativama više ne morate ići u trgovinu - tako da štedite mnogo novca.

Pogledajmo pobliže Masmi proizvode:

Baš kao i platnene dječje pelene, platneni ulošci i donje rublje posebno su ekološki prihvatljivi. Budući da se mogu prati, možete ih koristiti svaki mjesec iznova i iznova, što znači - nema jednokratnih proizvoda - nema otpada. Međutim, pranje vlastitih menstrualnih proizvoda velika je prepreka nekim ženama. Je li to uopće higijenski, pitate se? Da! Jer nakon kratkog predtretmana i ciklusa pranja na 60-90°C (donje rublje 40°C) vaši Reuse proizvodi ponovno su higijenski čisti i spremni za daljnje korištenje!

Višekratni platneni ulošci vrlo su prozračni u usporedbi s konvencionalnim proizvodima. Osim toga, proizvodi od tkanine izrađeni su u potpunosti bez kemikalija, mirisa ili druge plastike. Dodatni bonus je što prirodne tkanine smanjuju vjerojatnost iritacija u intimnom području. Još jedna prednost odnosi se prvenstveno na udobnost nošenja. Proizvodi su bez stezanja, bez plastike, bez ljepila - jer meka krila i kopče osiguravaju pravilno pristajanje.

A kakav je sastav perivih proizvoda od masmija?

1. Gornji sloj: certificirani organski pamuk (GOTS). Ovaj materijal je u izravnom kontaktu s intimnom zonom.

2 . Upijajući sloj: 3D tkanina izrađena od certificiranog organskog pamuka. Ovaj sloj ima visoku sposobnost upijanja i prozračan je.

3. Nepropusni sloj: donji sloj također je izrađen od certificiranog organskog pamuka, s vrlo tankim poliuretanskim slojem iznutra. On je vodootporan, ali u isto vrijeme prozračan. Ne propušta tekućinu, ali oslobađa tjelesno kondenziranu vlagu.

To znači da ne stavljate samo običan komad tkanine u gaćice. Kombinacija različitih slojeva osigurava sigurnost, ima visoko upijajuću jezgru i nudi pouzdanu zaštitu od curenja.

Masmi Reuse proizvodu na prvi pogled:

Općenito, alternativna menstrualna higijena ni na koji način nije inferiorna u odnosu na konvencionalne proizvode. Kao što je spomenuto, prelazak s tradicionalnih uložaka i tampona na proizvode za višekratnu upotrebu zasigurno će biti promjena i zahtijeva novu rutinu tijekom mjesečnice. Međutim, dugoročno gledano, ekološki prihvatljive alternative su vrijedne toga. Za ljubav vašeg zdravlja, okoliša i vašeg novčanika.

Mali savjet ako još uvijek niste sigurni: Masmi proizvodi koji se mogu prati definitivno su savršeni za vaše slabe dane ili kada imate iscjedak. Tako možete bez oklijevanja testirati mjesečnu higijenu za višekratnu upotrebu i polako se navikavati na nju.

Kratak pregled svih Masmi proizvoda za višekratnu upotrebu.