Opuncija - njegujuća linija Weleda

Opuncija - njegujuća linija Weleda

Opuncija pripada obitelji kaktusa. To znači da je, kao i svi kaktusi, i ova biljka istinski umjetnik u preživljavanju. Opuncija raste u Sjevernoj i Južnoj Americi i na Karibima. Tamo je ova biljka vrlo cijenjena kultura, jer se priprema kao krastavci, na salatu ili kao povrće.

Tijekom vremena je ova biljka nalik drvetu naučila vrlo brzo pohraniti puno vlage, čak i u ekstremno suhim podnebljima. Kako bi to uspjelo, biljka treba puno sastojaka koji vežu vodu, a koji su također dobri i za našu kožu. Weleda je ekstrahirala te sastojke i koristi ih za stvaranje vlastite linije za njegu lica.

Sastojci koji izuzetno dobro čuvaju vodu

Koji su to sastojci koji osiguravaju opstanak opuncije te pružaju i izvrsnu njegu našoj koži? To su prvenstveno polisaharidi, tj. ugljikohidrati koji se u klicama javljaju u obliku sluzi. Specifični polisaharidi opuncije imaju izvrsna svojstva vezanja vode.

Weleda je razvila vlastiti proizvodni postupak za ekstrakciju ovih sastojaka, koji je također prijavljen kao patent. Proizvodi iz nove linije njege

  • sadrže 100% prirodne ekstrakte iz organske opuncije
  • bogati su polisaharidima koji vežu vodu
  • znanstveno dokazano pružaju dugotrajnu vlagu
  • jačaju zaštitnu barijeru kože, što omogućuje zadržavanje vlage u koži
  • imaju svojstva smirivanja kože
  • lagani su i osvježavajući

To čini ovu liniju za njegu savršenom za ljude koji žele opskrbiti svoju kožu s puno prirodne vlage, ali istodobno je ne žele opteretiti izuzetno bogatim kremama ili uljima.

Za više biološke raznolikosti

Sirovine za proizvodnju ekstrakta opuncije potječu iz Meksika. Weleda pažljivo upotrebljava samo visokokvalitetne, organski uzgojene sirovine. Održivost je također osigurana jer biljke prirodno trebaju samo malo vode - uostalom, voda postaje sve dragocjenija. Pored toga, sirovine za Weledu proizvode se s malo energije. Komadi kaktusa jednostavno se suše na suncu. Transparentan lanac opskrbe i fokus na promicanju biološke raznolikosti zaokružuju mjere koje je poduzela Weleda za veću biološku raznolikost.

Ovdje možete pronaći proizvode iz nove Weledine linije za njegu s opuncijom:

Opuncija 24h hidratantna krema

Opuncija hidratantni sprej

Opuncija gel za područje oko očiju

Opuncija 24h hidratantni fluid